Hälsa och välbefinnande vid smärta

Hantering av smärta handlar om så mycket mer än bara medicinering. Värk i kroppen påverkar sällan endast den fysiska smärtpunkten. Smärta kan påverka hela kroppen, inklusive ens känslomässiga och mentala välbefinnande.1 Även om receptfria läkemedel är användbara som smärtbehandling, finns det många kompletterande lösningar som kan bidra till att lindra smärta och återställa din rörelse.2

Read More

En äldre man och kvinna som dansar utan att känna smärta i kroppen

Vi strävar efter att utbilda och ge dig möjlighet att hantera din smärtlindring på ett holistiskt sätt som tar hänsyn till alla aspekter av din livsstil.

Det är därför vi, i enlighet med vår ambition, står vid din sida som en partner i allt som har med smärtlindring att göra, oavsett om det handlar om fördelarna med övningar du kan göra eller hur du kan föra ett samtal om smärta med din läkare. För det handlar inte bara om träning, det handlar om hälsa och välbefinnande. Som att kunna ta en promenad med en vän, att packa upp den sista lådan för att kunna kalla ett hus för ett hem.

Här hittar du pålitliga resurser om allt som har med hälsa och välbefinnande att göra, från stretching och humörhöjande meditation till tips om hur du pratar med din läkare, kost och mycket mer – allt från vårt team av experter.

  • ALLA ARTIKLAR
  • FÖRSTÅ SMÄRTAN I DIN KROPP
  • PSYKISKT VÄLBEFINNANDE
  • TRÄNING OCH KOST
  • KOMPLETTERANDE BEHANDLINGAR

Förstå smärtan i din kropp

Att förstå smärtan i din kropp är inte bara viktigt för att kunna hitta det bästa sättet att lindra smärtan på, utan det kan också bidra till att påskynda din återhämtning eller hjälpa dig att hantera den. Innan man påbörjar en smärtlindrande behandling, är det bra att förstå vad smärta är, varför den uppstår, vad den innebär och de bästa sätten att hantera den. Vad är till exempel skillnaden mellan akut smärta och kronisk smärta? Vad betyder det om smärtan är molande eller skarp? Lär dig allt om olika typer av smärta och vad de kan betyda.

Psykiskt välbefinnande

Vår psykiska hälsa är inte mindre viktig än vår fysiska hälsa, båda ingår i en god hälsa. En av de mest utmanande, och ofta förbisedda aspekterna av att leva med smärta är dess effekt på vårt humör, och den känslomässiga smärta som det innebär. Att lära sig att sätta upp mål och ta hjälp av andra människor kan vara ovärderligt i strävan efter en hållbar smärtlindring. Här är några resurser för att stärka ditt psykiska välbefinnande och hålla ditt sinne i toppform.

Träning och kost

Kost och träning påverkar både ditt fysiska och mentala välbefinnande. Men var ska du börja? Vilka övningar för knäsmärta eller yogapositioner kan bidra till att lindra smärtan? Vilka livsmedel skulle kunna bidra till en hälsosam vikt och god hälsa? Läs mer om fördelarna med träning, diet- och vikthantering, och hur hålla sig i form kan hjälpa dig att hålla dig frisk och lindra smärta. Och bäst av allt är att vi gör det på ett enkelt och konkret sätt, så att du snabbt och smidigt kan komma igång nu med att skapa en god hälsa och välbefinnande.

Kompletterande behandlingar

Oavsett om du letar efter övningar för lindring av ryggsmärta, knäsmärta eller som ett komplement till smärtlindring med medicin, finns här några tips på behandlingar som kan komplettera din rutin för smärtlindring, och som kan bidra till att du mår bättre och skapar en god hälsa och välbefinnande över tid.