Man i simutrustning i sitt kök på hemester

Håll dig aktiv med våra idéer för den perfekta hemestern

Dela den här artikeln

DELA DEN HÄR ARTIKELN:

Man kan få glädje av de minsta av rörelser, och det gäller även semestrar! Hemestrar blir alltmer populära, de ger dig möjlighet att ta en paus utan stressen över att du behöver ruinera dig eller resa utomlands. Och vad är bättre än att ha lite semesterkul samtidigt som att du rör på dig och håller dig aktiv?

Vad är en hemester?

Hemester är helt enkelt en semester i hemmet. På engelska brukar man säga staycation. Semestern ska vara en tid för att varva ner och slappna av från vårt dagliga ansvar på arbetet eller i skolan, men besväret med att planera en semester kan vara krävande i sig. Innan resan ens kan börja måste du göra en lista över saker att göra, inklusive boka resor, tänka ut var du ska bo och planera en fullständig resrutt – vilket kan vara särskilt svårt när småbarn är inblandade.

Det är där det fina med en hemester kommer in i bilden. Om du bara behöver komma bort från allt utan att ruinera dig eller behöva stressa i onödan är en hemester det perfekta valet.

Ung kvinna som övar yoga framför laptop

Vad man kan göra på en hemester

Oavsett om det handlar om en längre semester på hemmaplan eller en dag med egen tid bara för dig, finns det många kreativa och roliga sätt att njuta och ta hand om dig själv under hemestern. Här kommer några hemesteridéer som hjälper dig att planera den perfekta hemestern – inklusive roliga familjeaktiviteter som hela familjen kan njuta av.

Utforska staden du bor i

Lek turist för en dag och gå och se den senaste utställningen på ditt favoritgalleri eller favoritmuseum, eller gå på sightseeing... till lokala sevärdheter som du vanligtvis bara skulle visa för besökare. Återupptäck de bästa delarna av ditt närområde och upplev en förnyad känsla av det ställe du kallar hemma. Och se till att ta några extra steg på vägen!

Read More

Planera en spadag

Om du undrar vad du ska göra på en hemester på egen hand är en spadag det enda alternativ du behöver. Byt en sparesa mot ett mer budgetvänligt sätt genom att ta hand om dig själv ordentligt i ditt eget hem. Handla en vitaliserande ansiktsmask, lite manikyr- och pedikyr- attiraljer, och ordna en gör-det-själv-spadag – bara för dig, eller med en vän. Skapa stämning med ljus och avslappnande musik i bakgrunden och låt all stress rinna bort. Varför inte boka in en massage – muskelavslappning kan vara mycket smärtlindrande!1

Ordna en spelkväll

Plocka fram dina favoritbrädspel för en kul hemesterkväll som kommer att underhålla alla, från barnen till mor- och farföräldrarna. Samla vänner eller familj för lite vänskaplig konkurrens och tillbringa lite kvalitetstid med de nära och kära i ditt liv. Charader är en bra lek för att få hela familjen att hoppa upp och ner!

Ha en trevlig dejtkväll
Vem har sagt att det inte kan vara romantiskt att stanna hemma? Byt en dyr middag ute på stan mot en intim hemestermiddag med din partner. Sätt på lite avkopplande musik, laga måltiden tillsammans i köket och duka upp bordet med finporslinet och tänd några ljus för en romantisk middag. Eller varför inte beställa lite hämtmat och mysa upp i soffan med en bra film – det är upp till dig.

Ge dig ut i den storslagna naturen
Hemester behöver inte betyda att bara stanna hemma, alltså inomhus. Vare sig det handlar om en promenad i en närliggande park, en promenad längs stranden, eller en vandring eller cykeltur, innebär lite ledighet från jobbet eller skolan en perfekt möjlighet att njuta av lite motion. Du kan till och med ta ett steg längre mot äventyret och tälta med de små! Vi vet alla att träning och motion är fantastiskt för vår fysiska hälsa, men visste du att det också har en positiv påverkan på vårt mentala välbefinnande? Forskning visar att fysisk aktivitet kan ge bättre självkänsla, humör, sömnkvalitet och energi, samt minska risken för stress och depression.* Och det finns ingen bättre tid att njuta av fördelarna som motion kan ge än under en lugn hemester.

Utmana dig själv med en veckas träningsvideor
Om du hemestrar och spenderasr mycket tid inomhus kan du med enkelhet hålla igång med hjälp av spännande träningsvideor. Sparka igång en ny rutin där träning och rörelse är i fokus, utan att behöva gå till gymmet. Du kan börja med serien Voltarens övningar för ryggont! 

Oberoende av vad du bestämmer dig för att göra på din hemester finns det många kreativa sätt att ta ledigt från stressen på jobb och skola och unna dig och din familj lite ledighet som inte kostar skjortan.

Glöm inte att hålla kroppen i rörelse mellan långa perioder av sittande eller slappande på soffan. Upptäck några snabba och enkla träningstips med Voltaren och håll igång kroppen!

Visa alla referenser

Stäng referenser

Share this article

DELA DEN HÄR ARTIKELN: