Voltaren gel 23,2 mg/g

Voltaren gel 23,2 mg/g behöver endast appliceras två gånger per dag (t.ex. morgon och kväll) för att ge smärtlindring. Genomför dina dagliga aktiviteter utan att bli distraherad av smärthantering. Voltaren gel 23,2 mg/g lindrar både din smärta och inflammation.

Lär dig hur Voltaren gel 23,2 mg/g kan hjälpa dig att lindra smärta

Voltaren gel 23,2 mg/g är smärtlindringen du har letat efter. Ett liv med mindre smärta är ett liv att sträva efter. För vi alla har saker att göra, människor att träffa och ett liv att leva. Du kanske känner till vårt sortiment med Voltaren Geler, och här djupdyker vi i vad just Voltaren gel 23,2 mg/g kan göra för dig!

Voltaren 23,2 mg/g gel innehåller en inflammations- och smärthämmande aktiv substans och NSAID, diklofenak. Det krävs... endast applicering två gånger om dagen (t.ex morgon och kväll) för att lindra din smärta och behandla din inflammation.

Voltaren gel 23,2 mg/g ger smärtlindring genom att tränga igenom huden vid smärtområdet, gelen minskar smärtan minskar smärtan och inflammationen. Allt för att du ska komma på benen med ett leende på läpparna.

Read More

Produktinformation om Voltaren gel 23,2 mg/g

Diklofenak är den aktiva substansen i Voltaren gel 23,2 mg/g. Diklofenak tränger igenom huden och ger smärtlindring samt behandlar inflammationen. Voltaren 23,2 gel mg/g finns i två olika förpackningsstorlekar, 60g och 100g....

Emulgel-tekniken som används i Voltaren gel 23,2 mg/g har en genomträngningsförmåga, som hjälper den aktiva substansen diklofenak att tränga igenom huden och lindra både smärtan och inflammationen.

Den smärtlindrande Voltaren gel 23,2 mg/g 100g finns i en användarvänlig tub. Den är lätt att öppna, vilket är särskilt viktigt om du upplever smärta i fingrarna. Tuben öppnas och stängs enkelt med en hand.

Read More

Animering som visar hur Voltaren Gel lindrar knäsmärta

Hur fungerar Voltaren gel 23,2 mg/g

Voltaren gel 23,2 mg/g fungerar genom att den appliceras på smärtområdet för att sedan tränga igenom huden och utsöndra diklofenak, ett icke-steroidalt anti-inflammatoriskt läkemedel (NSAID). Den aktiva substansen i Voltaren gel lindrar din smärta och behandlar din inflammation.

Vad används Voltaren gel 23,2 mg/g till

Voltaren gel 23,2 mg/g används till:

 • Lindring av smärta och inflammation vid:
 • Stukningar och vrickningar, som tex sportskador; tennisarmbåge eller musarm.
 • Värk i muskler, leder, senor eller ligament, tex ryggvärk.
 • Mer information finns i bipacksedeln.

Hur används Voltaren gel 23,2 mg/g

Det kunde inte varit lättare att använda Voltaren gel 23,2 mg/g:

 1. Öppna din tub med Voltaren gel och ta bort locket (se tabellen för vårt sortiment av förpackningar):
  • Säkerhetsförseglingar på vardera sida av korken bryts när locket öppnas för första gången. Kontrollera före första användning att säkerhetsförseglingarna inte är brutna.
  • Öppna bara locket.
  • Använd ett finger, en tumme, sidan på handen eller en jämn kant på ett bord mot korkens undersida för att öppna det uppfällbara locket.
 2. Pressa ut en mängd som sträcker sig i storlek från 5 cm till 10 cm, beroende på storleken på det påverkade området. Applicera Voltaren gel 23,2 mg/g var 12:e timme, exempelvis morgon och kväll, eller Voltaren gel 11,6 mg/g 3-4 gånger om dagen för att lindra din smärta.
 3. Gnid försiktigt in i huden över det område där du upplever smärta.
 4. Torka av dina händer med papper och släng pappret i papperskorgen.
 5. Tvätta sedan av dina händer i vatten (så länge det inte är händerna som behandlas).
 6. Applicera på nytt under dagens gång enligt bipacksedeln. Överskrid inte den rekommenderade dosen.
 7. Lämna in den tomma tuben till ett närliggande apotek.

Voltaren geler kan användas i upp till 14 dagar, om inte annat anges av din läkare. Så snart smärtan avtar ska du sluta använda Voltaren gel. Ta kontakt med din läkare om din smärta inte förbättras inom 7 dagar, eller om den blir värre.

Applicera inte på hud med skärsår, öppna sår eller på hud som har utslag eller eksem. Avbryt behandlingen om hudutslag uppstår efter applicering av produkten.

Voltaren gel ska inte användas med lufttäta eller vattentäta (ocklusiva) förband, men icke-förseglade bandage som andas kan användas. Mer information om försiktighetsåtgärder vid användning av gel från Voltaren finns i bipacksedeln.

Den smärtlindrande Voltaren gel 23,2 mg/g gel innehåller det icke-steroida anti-inflammatoriska läkemedlet (NSAID) diklofenak. Du behöver endast applicera den två gånger om dagen (morgon och kväll).

Biverkningar kan innefatta hudutslag med eller utan blåsor; nässelutslag, väsande andning, andfåddhet eller en känsla av täthet i bröstet (astma); svullnad av ansiktet, läppar, tunga eller hals; klåda eller rodnad av huden.
Huden kan vara känsligare för solljus (sol eller solarium). Möjliga tecken är solbränna med klåda, svullnad och blåsor.
Undvik direkt solljus och solarium under behandling och 2 veckor därefter, t.ex. genom att täcka behandlat område med kläder.

Som med alla läkemedel får den rekommenderade dosen aldrig överskridas. Vi vill se till att du får ut det bästa av Voltaren. Läs igenom försiktighetsåtgärderna för att säkerställa att Voltaren gel är rätt för dig före användning.

När ska jag inte använda Voltaren Gel?

 • Rådgör med läkare innan behandling med Voltaren gel påbörjas om du har nedsatt njur-, hjärt-, leverfunktion eller magsår.
 • Om du är allergisk mot diklofenak eller andra icke-steroida anti-inflammatoriska läkemedel som används för att behandla smärta, feber eller inflammation, t.ex. ibuprofen eller acetylsalicylsyra, eller någon av de andra ingredienserna i detta läkemedel. Om du är osäker, fråga din läkare eller farmaceut.
 • Symptom på en allergisk reaktion på dessa mediciner kan inkludera: väsande andning eller andfåddhet (astma), hudutslag med blåsor eller nässelutslag, svullnad av ansiktet eller tungan, rinnande näsa.
 • Om du är i de tre sista månaderna av graviditeten
 • Om du är under 14 år
 • Applicera inte på hud med skärsår, öppna sår eller på hud som har utslag eller eksem. Avbryt behandlingen om hudutslag uppstår efter applicering av produkten.
 • Ett stödbandage eller en lindning som ofta används för skador som stukningar kan användas, men de får inte användas under lufttäta eller vattentäta bandage (av plast).

Om du har andra hälsotillstånd eller om du tar andra mediciner, inklusive sådana som inte kräver recept, ska du alltid fråga din apotekare eller läkare om Voltaren gel är lämplig för just dig.

Innan du börjar använda Voltaren gel bör du läsa bipacksedeln som medföljer förpackningen för instruktioner om hur du använder produkten.


Är Voltaren gel 23,2 mg/g rätt för mig?

Voltaren gel 23,2 mg/g är mest lämplig för personer som upplever muskel och ledvärk. Voltaren gel 23,2 mg/g behövs endast appliceras var 12:e timme (två appliceringar per dag, morgon och kväll) för lindring av smärta och inflammation i leder och muskler. Voltaren gel kan användas i upp till 14 dagar, såvida inte annat rekommenderas av läkare. För vuxna och ungdomar över 14 år.

Vanliga frågor

 • Kan jag använda Voltaren Gel när jag är gravid?

  Användning av den smärtlindrande Voltaren gel 23,2 mg/g som innehåller den icke-steroida anti-inflammatoriska läkemedlet (NSAID) diklofenak har inte studerats hos gravida kvinnor. Använd endast på inrådan av läkare om du är gravid eller ammar. Använd inte om du är i de tre sista månaderna av graviditeten.

 • Kan man ta Voltaren vid amning?

  Diklofenak passerar över i modersmjölk i små mängder. Voltaren gel bör endast användas vid amning efter läkares ordination. Voltaren gel bör inte appliceras på brösten hos ammande mödrar eller någon annanstans på stora hudytor eller under en längre tid.

 • Hur ofta ska jag använda Voltaren gel 23,2 mg/g?

  Med Voltaren gel 23,2 mg/g behövs bara två appliceringar per dag, med cirka 12 timmars mellanrum (morgon och kväll), för att ge smärtlindring i leder och muskler.

 • När ska jag inte använda Voltaren gel 23,2 mg/g?

  Du bör inte använda Voltaren gel 23,2 mg/g om:

  • Rådgör med läkare innan behandling med Voltaren gel påbörjas om du har nedsatt njur-, hjärt-, leverfunktion eller magsår.
  • Du är allergisk mot diklofenak eller andra icke-steroida anti-inflammatoriska läkemedel som används för att behandla smärta, feber eller inflammation, t.ex. ibuprofen eller acetylsalicylsyra, eller någon av de andra ingredienserna i detta läkemedel. Om du är osäker, fråga din läkare eller apotekare.
  • Symptom på en allergisk reaktion på dessa mediciner kan inkludera: väsande andning eller andfåddhet (astma), hudutslag med blåsor eller nässelutslag, svullnad av ansiktet eller tungan, rinnande näsa.
  • Om du är i de tre sista månaderna av graviditeten.
  • Om du är under 14 år.
  • Om du har andra hälsotillstånd eller om du tar andra mediciner, inklusive sådana som inte kräver recept, ska du alltid fråga din apotekare eller läkare om den smärtlindrande Voltaren gel 23,2 mg/g är lämplig för dig. Innan du börjar använda den bör du läsa bipacksedeln som medföljer förpackningen för instruktioner om hur du använder produkten.
  • Applicera inte på hud med skärsår, öppna sår eller på hud som har utslag eller eksem. Avbryt behandlingen om hudutslag uppstår efter applicering av produkten.
  • Ett stödbandage eller en lindning som ofta används för skador som stukningar kan användas, men de får inte användas under lufttäta eller vattentäta bandage (av plast).
  • Om du vill ha mer information om försiktighetsåtgärder vid användning av alla Voltaren-produkter, inklusive den smärtlindrande Voltaren 23,2 gel, kan du kontakta din läkare eller apotekare.