Voltaren: Varför vi gör det vi gör

Voltaren är stolta över att kunna erbjuda ett av världens mest använda topikala läkemedel1 och att vi kan utnämna oss själva som experter på lindring av kroppssmärta. Detta med årtionden av forskning i ryggen inriktad på att tillhandahålla smärtlindrande lösningar.

 

Read More

Ung kvinnar vandrar i skogen

Vi inser att rörelse är en stor del av vårt liv. Rörelse är det som gör att vi kan hålla kontakten med omvärlden och de som finns i våra liv. Smärta kan dock ha en stor inverkan och hålla oss borta från just dem vi håller kärt. Smärta har en sådan stor påverkan att när vi väl upplever det, kan vi omedvetet ta avstånd från de människor och aktiviteter vi tycker om.

Det är ofta först när vi har ont, som vi inser hur mycket de små sakerna vi inte längre kan göra verkligen betyder. Det kan vara att förbereda en måltid som ska delas med familj och vänner, att höja armen och vinka till någon på andra sidan gatan eller att helt enkelt plocka upp ett barn för att få en härlig kram. Smärta ska inte beröva oss på skratt och leenden!

Voltaren är fast beslutna att tillhandahålla innovativa och pålitliga lösningar för lindring av din kroppssmärta. Vi är med dig hela vägen.

Hur startade Voltaren och hur kom vi dit vi är idag?

Med mer än 50 års erfarenhet har vi en unik förståelse för kroppssmärta och hur olika varje enskild person påverkas. Under sökandet efter lösningar som är bäst anpassande för lindring av kroppssmärta har vi utvecklat en rad produkttyper som finns i flera olika praktiska förpackningar.

Ursprungligen utvecklade vi en helt ny och unik smärtlindrande gel. Gelen fick namnet Voltaren gel och var en kombination av smärtlindrande substans och en applicerbar gel som kunde användas direkt på den plats där smärtan befann sig. Sedan dess har vi fortsatt att utveckla våra produkter och smärtlindrande lösningar för att bättre tillgodose alla människors behov och livsstil.

olika Voltaren produkter mot smärtlindring

Vi är stolta över att vara en del av GlaxoSmithKline Consumer Healthcare, vilket är den största koncernen för receptfria läkemedel i världen. Koncernen arbetar för att bättre kunna hjälpa människor att göra mer, må bättre och leva längre.

Voltarens kompetens

Vi arbetar med smärtspecialister för att utveckla smärtlindrande lösningar med vetenskaplig grund åt dig. Vi lindrar inte bara smärta med våra Voltaren-produkter, utan vi tar fram nya lösningar som friktionslöst ska passa in i ditt liv.

Det var så vi blev världens mest använda topikala smärtlindring.2

GSK Global Pain Index är en djupgående global studie om fysisk smärta och dess inverkan på människors liv. Resultaten tyder på att smärta är ett problem för över 92 % av alla vuxna i världen – där 86 % upplever kroppssmärta.3

Vi vet att smärta är så mycket mer än en fysisk känsla. Utöver den ständiga, fysiska smärtan så påverkas vi även känslomässigt och mentalt vilket har en inverkan på många delar av vårt liv. Vår strategi är att försöka skapa informativt innehåll och hitta lösningar som bygger på denna kunskap. Vi hjälper dig behandla din smärta på ett holistiskt sätt. Först genom att förse dig med innehåll och kunskap som förhoppningsvis kan hjälpa dig med så basala saker som vad du äter, hur du sover, hur du rör dig och hur du pratar med din läkare. Utöver detta erbjuder vi självklart vårt produktsortiment som mer handfast riktar in sig på din smärta.

Read More

Vetenskapen bakom Voltaren

Den aktiva beståndsdelen i Voltaren-produkter är diklofenak. Diklofenak är en icke-steroid antiinflammatorisk substans (NSAID) som hämmar bildning av prostaglandiner vilket är de ämnen som gör att vi upplever smärta.

Voltaren erbjuder två topikala (appliceras på huden) behandlingar i form av geler. Diklofenaken i de topikala Voltaren-produkterna fungerar genom att tränga in i huden, lindra smärtan och behandla inflammationen.

Våra produkter

Effekten av smärta på människor runt om i världen

GSK Global Pain Index är en djupgående global studie om fysisk smärta och dess inverkan på människors liv. Tidigare i år lanserade vi vårt fjärde index som analyserade attityder till smärta hos 19 000 individer i 19 länder. Resultaten tyder på att smärta fortfarande är ett problem för över 93 % av vuxna över hela världen med 27 % av människor som lider av kroppssmärta varje dag. 33 % av individerna känner inte till orsaken till deras senaste smärta och 66 % av de drabbade försöker söka omedelbar lindring för kroppssmärta. Detta senaste index ger också intressanta insikter om smärtans utveckling tillsammans med moderna livsstilar, eftersom 52 % av Gen Z och Millennials upplever nacke/axelvärk på grund av deras ökade användning av skärmar och smartphones.5

Öppna den senaste Global Pain Index Report från 2020

Öppna Global Pain Index Report från 2017

Recenserat av experter

Vi tror på att erbjuda det enkelt, pålitligt – och upplyftande! – resurser kring allt med smärtlindring. Därför ser vi till att allt vårt innehåll granskas av våra medicinska team för att säkerställa att du får den senaste och bästa – och mest pålitliga – informationen om hur du kan må bättre och komma tillbaka till de saker du älskar.

Voltarens ambition

En ädre dam och barnbarn leker i trädgården

Vi strävar efter att göra ditt liv bättre, alltid utifrån det bästa vetenskapen har att erbjuda. Vi vet att smärtan inte bara är fysisk utan också emotionell och mental vilket gör att vår uppgift är mycket större än bara smärta i sig. Vi strävar efter att vara din pålitliga resurs när du behöver smärtlindring – oavsett om det är tips på hur du får en god natts sömn, hur du ska prata med din läkare, hur ofta du ska applicera Voltaren gel eller hur du ska stretcha ryggen och fortsätta röra på dig!

Visa alla referenser

Stäng referenser