Lindrar ledsmärta

Voltaren Gel 23,2 mg/g

Voltaren 23,2 mg/g Gel används för att behandla smärta i leder och muskler och innehåller dubbelt så mycket av den aktiva substansen som Voltaren Gel 11,6 mg/g. Diklofenak tränger in i huden och har en smärtlindrande effekt.
Voltaren Gel har gått att köpa receptfritt i många år och har sin givna plats i många hem, första hjälpen-lådor och gymväskor. Det speciella med denna gel är att den lindrar både smärta och inflammation. Den finns som tuber med 60 g eller 100 g. 100 g-tuben har ett lättöppnat lock.

Hur och

när

Frågor och svar

 • Voltaren Gel 23,2 mg/g passar bäst för personer som upplever muskel- och ledsmärta och inflammation som varar hela dagen. Voltaren Gel 23,2 mg/g kan erbjuda en lindring av smärta och inflammation i leder och muskler. Om du vill fortsätta dina dagliga aktiviteter som vanligt kan Voltaren Gel 23,2 mg/g med dubbel styrka hjälpa dig att återgå till din vanliga tillvaro tack vare att den ger långvarig smärtlindring. Observera att Voltaren Gel 23,2 mg/g inte bör pågå längre än 14 dagar annat än på läkares inrådan annat än på läkares inrådan. Voltaren gel ska inte användas till barn och ungdomar under 14 år.

 • Voltaren Gel 23,2 mg/g behöver bara appliceras två gånger om dagen med ungefär tolv timmars mellanrum (morgon och kväll) för att erbjuda lindring av smärta och inflammation som varar hela dagen. Regelbunden applicering (enligt instruktionerna) tillför den aktiva substansen diklofenak genom huden. Detta räcker till smärtlindring under dagens lopp.

 • Den typ av gel som används i Voltaren Gel 23,2 mg/g underlättar för den aktiva substansen diklofenak att tränga djupt in i huden och nå källan till smärtan och svullnaden.

 • Använd inte Voltaren Gel 23,2mg/g:

  • Om du är allergisk mot diklofenak eller något annat innehållsämne i detta läkemedel.
  • Om du är allergisk mot andra läkemedel som används för att behandla smärta, feber eller inflammation, som ibuprofen eller acetylsalicylsyra (används även för att förebygga blodproppar). Fråga din läkare eller apotekspersonalen om du är osäker.
   Symtom på en allergisk reaktion mot dessa läkemedel kan innefatta: pipande andhämtning eller andfåddhet (astma); nässelfeber eller hudutslag; svullnad av ansikte eller tunga; rinnsnuva.
  • Under graviditetens sista tre månader. Behandling under någon del av graviditeten ska endast ske efter läkares ordination.
  • Om du är yngre än 14 år.

  Tala med läkare eller apotekspersonal om du har några frågor innan du använder Voltaren gel.

   

Läs mer

Vad är inflammation?

Läs allt om de processer som orsakar inflammationer, varför man drabbas och hur det känns i kroppen …

Läs mer

Smärtor och hur de behandlas

Ta reda på hur du bör behandla just din typ av smärta…

Läs mer

Hur funkar Voltaren?

Ta reda på hur Voltaren kan lindra smärta och reducera inflammation.

Läs mer
Voltaren gel 23,2 och 11,6 för utvärtes bruk. Voltaren gel 23,2 och 11,6 för utvärtes bruk.