Voltaren gel 11,6 mg/g

Voltaren gel 11,6 mg/g tränger igenom huden och både lindrar smärtan och behandlar inflammationen.

Upplever du smärta, ömhet i samband med inflammation eller skada? Applicera Voltaren gel 11,6 mg/g  där du har ont för att få smärtlindring.

Voltaren gel 11,6 mg/g med enkel appliceringskork

Låt inte värk och smärta hindra dig. Ta reda på hur Voltarens gel med enkel appliceringskork och 11,6 mg/g styrka lindrar smärta och inflammation.

Voltaren gel 11,6 mg/g har funnits tillgänglig utan recept i flera år och är ett givet inslag i många medicinskåp, första-hjälpen-paket och träningsväskor världen över. 

Produktinformation om Voltaren gel 11,6 mg/g

Voltaren gel 11,6 mg/g är ett receptfritt läkemedelsom innehåller ett icke-steroidalt anti-inflammatoriskt läkemedel, eller NSAID, i form av en emulsionsgel. Den aktiva beståndsdelen (diklofenak) tränger in i huden för att lindra smärta och inflammation.1 Den smärtlindrande Voltaren gel 11,6 mg/g är fettfri och har ingen stark lukt.

En man utan bar överkropp som håller i ländryggen vid smärta
En person som klämmer en tub Voltaren gel

Vad är Emulgel?

Emulgel är en teknik som utvecklats för Voltarens smärtlindrande geler. Det är en emulsion som tränger in i huden och ledvävnaden så att den aktiva beståndsdelen ska kunna lindra smärtan och inflammationen. Dessutom ger gelen en svalkande och lugnande känsla när den appliceras på huden.

Är du på resande fot och vill använda Voltaren gel? Smärtlindrande Voltaren gel 11,6 mg/g finns med vår prisbelönta appliceringskork.2 Den innovativa appliceringskorken tillåter dig att applicera Voltaren gel direkt från tuben på smärtområdet, utan att behöva få det på dina händer. Enkelt och smidigt att använda.

Hur fungerar Voltaren gel 11,6 mg/g med appliceringskork?

Med hjälp av Emulgel-tekniken så tränger gelen in i huden för att förbättra tillförseln av diklofenak. Diklofenak... fungerar genom att blockera kroppens produktion av prostaglandiner som får dig att känna smärta, när du upplever ömhet.

Vad används Voltaren gel 11,6 mg/g med enkel appliceringskork till

Voltaren gel 11,6 mg/g ger lokal lindring av smärta och inflammation i muskler, till exempel i rygg eller nacke. Voltaren gel 11,6 kan också användas för lindring av smärta i knä och fingrar.

Voltaren gel kan användas för lindring av smärta och inflammation vid:

 • Stukningar och vrickningar, som tex sportskador; tennisarmbåge eller musarm.
 • Värk i muskler, leder, senor eller ligament, tex ryggvärk.

Fullständig information om användning finns på bipacksedeln som medföljer produktförpackningen.

Read More

Så använder du Voltaren gel 11,6 mg/g med enkel appliceringskork

Vi anser att smärtlindring bör vara enkelt och lätt att använda. Det kunde därför inte varit lättare att använda Voltaren gel 11,6 mg/g. Den smarta appliceringskorken är precis lika enkel att använda som det låter. Här kommer några enkla steg:

 • För att ta bort förseglingen före första användning av Voltaren gel 11,6 mg/g tar du bort det genomskinliga skyddet och skruvar sedan loss applikatorn. Använd det stjärnformade spåret som finns på sidan av applikatorn för att ta bort tubens säkerhetsförsegling. Skruva tillbaka applikatorn på tuben innan gelen trycks ut.
 • Pressa ut den mängd gel du behöver. Mängden gel som behövs varierar beroende på storleken på det smärtsamma området. En mängd som varierar i storlek från 6 - 12 cm gelsträng är vanligtvis tillräckligt.
 • Gnid försiktigt gelen på huden där du upplever smärtan.
 • Applicera tre till fyra gånger om dagen. Applicera inte mer än fyra gånger under en 24-timmarsperiod.
 • Upplev smärtlindring från Voltarens anti-inflammatoriska gel.

Voltaren gel 11,6 mg/g bör inte används i mer än 14 dagar, såvida inte annat rekommenderas av läkare. Rådfråga läkare om smärtan inte förbättras inom 7 dagar. Gelen rekommenderas inte till barn under 14 år. Läs alltid bipacksedeln noga före användning.

Voltaren gel innehåller 11,6 mg/g av den aktiva beståndsdelen diklofenakdietylamin, vilket är ett icke-steroidalt anti-inflammatoriskt läkemedel (NSAID).

Biverkningar: Läs alltid den bifogade bipacksedeln noga före användning. Biverkningar kan innefatta hudutslag med eller utan blåsor; nässelutslag, väsande andning, andfåddhet eller en känsla av täthet i bröstet (astma); svullnad av ansiktet, läppar, tunga eller hals; klåda eller rodnad av huden; och huden kan bli känsligare för solljus.

Som med alla läkemedel får den rekommenderade dosen aldrig överskridas. Vi vill se till att du får ut det bästa av Voltaren. Läs igenom försiktighetsåtgärderna för att säkerställa att Voltaren gel är rätt för dig före användning.

När ska jag inte använda Voltaren Gel?

 • Rådgör med läkare innan behandling med Voltaren gel påbörjas om du har nedsatt njur-, hjärt-, leverfunktion eller magsår.
 • Om du är allergisk mot diklofenak eller andra icke-steroida anti-inflammatoriska läkemedel som används för att behandla smärta, feber eller inflammation, t.ex. ibuprofen eller acetylsalicylsyra, eller någon av de andra ingredienserna i detta läkemedel. Om du är osäker, fråga din läkare eller farmaceut.
 • Symptom på en allergisk reaktion på dessa mediciner kan inkludera: väsande andning eller andfåddhet (astma), hudutslag med blåsor eller nässelutslag, svullnad av ansiktet eller tungan, rinnande näsa.
 • Om du är i de tre sista månaderna av graviditeten
 • Om du är under 14 år
 • Applicera inte på hud med skärsår, öppna sår eller på hud som har utslag eller eksem. Avbryt behandlingen om hudutslag uppstår efter applicering av produkten.
 • Ett stödbandage eller en lindning som ofta används för skador som stukningar kan användas, men de får inte användas under lufttäta eller vattentäta bandage (av plast).

Om du har andra hälsotillstånd eller om du tar andra mediciner, inklusive sådana som inte kräver recept, ska du alltid fråga din apotekare eller läkare om Voltaren gel är lämplig för just dig.

Innan du börjar använda Voltaren gel bör du läsa bipacksedeln som medföljer förpackningen för instruktioner om hur du använder produkten.

Vanliga frågor

 • Ska jag tvätta händerna efter att ha använt Voltaren?

  Efter applicering ska händerna torkas av med t.ex. hushållspapper (inte våtservetter) och därefter tvättas (såvida inte smärtan du behandlar finns i dina händer). Det absorberande papperet ska kastas i soporna efter användning. Vänta tills Voltaren gel 11,6 mg/g torkar innan du duschar eller badar.

 • Kan jag använda Voltaren när jag är gravid?

  Användningen av Voltaren gel, som innehåller det icke-steroida anti-inflammatoriska läkemedlet (NSAID) diklofenak, har inte studerats hos gravida kvinnor. Voltaren gel 11,6 mg/g bör endast användas efter medicinsk rådgivning under de första sex månaderna av graviditeten där dosen bör hållas låg och behandlingstiden så kort som möjlig.
  Använd inte om du är i de tre sista månaderna av graviditeten.

 • Kan man använda Voltaren vid amning?

  Diklofenak passerar över i modersmjölk i små mängder. Voltaren gel bör endast användas vid amning efter läkares ordination. Voltaren gel bör inte appliceras på brösten hos ammande mödrar eller någon annanstans på stora hudytor eller under en längre tid.

Visa alla referenser

Stäng referenser