Voltaren 11,6 mg/g gel med enkel appliceringskork för muskelsmärta t.ex. i nacke, axlar och rygg

Voltaren smärtlindrande gel med enkel appliceringskork har en väldokumenterad formula som behandlar akut inflammation, vilket är en av huvudorsakerna till smärta. Den nya och innovativa applikator möjliggör enkel och ren applicering av Voltaren gel direkt där det gör ont utan att kladda ner händerna. Praktisk att använda hemma eller på resande fot för att lindra smärta i muskler, till exempel i rygg, nacke eller axlar. Voltaren gel med enkel appliceringskork säljs i tuber om 75 g på ditt närmsta apotek.

Hur och

när

Frågor och svar

 • Vad är Voltaren gel med enkel appliceringskork?

  Voltaren gel med enkel appliceringskork är ett receptfritt läkemedel som innehåller ett icke-steroidalt anti-inflammatoriskt läkemedel. Den aktiva substansen (diklofenak) penetrerar huden för att lindra smärta och inflammation. Voltaren gel med enkel appliceringskork är lätt och hygienisk att använda, i hemmet eller på resande fot.

 • När bör jag INTE använda Voltaren gel med enkel appliceringskork?

  • Om du är allergisk mot diklofenak eller något annat innehållsämne i detta läkemedel.
  • Om du är allergisk mot andra läkemedel som används för att behandla smärta, feber eller inflammation, som ibuprofen eller acetylsalicylsyra (används även för att förebygga blodproppar). Fråga din läkare eller apotekspersonal om du är osäker.
  • Symtom på en allergisk reaktion mot dessa läkemedel kan innefatta: pipande andhämtning eller andfåddhet (astma); nässelfeber eller hudutslag; svullnad av ansikte eller tunga; rinnsnuva.
  • Under graviditetens sista tre månader.
  • Om du är yngre än 14 år.

  Det finns också andra fall när du ska vara extra försiktig med Voltaren 11,6 mg/g Gel. Läs bipacksedeln noggrannt före användning och kontrollera att produkten är lämplig för dig. Tala med läkare eller apotekspersonal om du har några frågor innan du använder Voltaren gel.

Läs mer

Vad är smärta?

Förstå hur smärta fungerar och de många tänkbara orsakerna till kroppssmärta.

Läs mer

Smärtor och hur de behandlas

Ta reda på hur du bör behandla just din typ av smärta…

Läs mer

Hur funkar Voltaren?

Ta reda på hur Voltaren kan lindra smärta och reducera inflammation.

Läs mer
Voltaren gel 23,2 och 11,6 för utvärtes bruk. Voltaren gel 23,2 och 11,6 för utvärtes bruk.