Lindrar ryggvärk med trippeleffekt

Voltaren Gel 11,6 mg/g

Trippelverkande med god effekt på muskelsmärta.

Voltaren Gel har gått att köpa receptfritt i många år och har sin givna plats i många hem, första hjälpen-lådor och gymväskor. Det speciella med denna gel är att den lindrar både smärta och inflammation. Den finns som tuber med 50 g eller 100 g. 100 g-tuben har ett lättöppnat lock.

Behandla värk och smärta

med Voltaren Gel 11,6 mg/g

Låt inte värk och smärta hindra dig att leva ditt liv till fullo. Ta reda på hur Voltaren Gel 11,6 mg/g kan lindra din smärta så att du kan återfå ditt liv i rörelse. Den tredubbla effekten minskar inflammation, lindrar smärta och ger en kylande känsla.

Hur och

när

Frågor och svar

 • Vad är Voltaren Gel 11,6 mg\g?

  Voltaren Gel 11,6 mg/g är ett läkemedel som innehåller en icke-steroid antiinflammatorisk substans. Den aktiva substansen (diklofenak) tränger genom huden och lindrar smärta och inflammation. Detta skiljer sig från enbart kylande eller värmande krämer. De innehåller ämnen som stimulerar hudens nerver så att man upplever en kylande eller värmande effekt.
  Voltaren Gel 11,6 mg/g kladdar inte och har ingen kraftig lukt.

 • Hur använder jag Voltaren gel?

  Gnid eller massera in en liten mängd gel i huden runt det smärtande eller svullna området. Vanligen räcker en gelsträng som är 6-12 cm lång. Hur mycket gel som behövs varierar beroende på hur stort det smärtande eller svullna området är. Läs alltid bipacksedeln i förpackningen för att välja rätt dosering.

 • När ska jag inte använda Voltaren Gel 11,6mg\g?

  Använd inte Voltaren Gel 11,6 mg/g:

  • Om du är allergisk mot diklofenak eller något annat innehållsämne i detta läkemedel.
  • Om du är allergisk mot andra läkemedel som används för att behandla smärta, feber eller inflammation, som ibuprofen eller acetylsalicylsyra (används även för att förebygga blodproppar). Fråga din läkare eller apotekspersonal om du är osäker.
   Symtom på en allergisk reaktion mot dessa läkemedel kan innefatta: pipande andhämtning eller andfåddhet (astma); nässelfeber eller hudutslag; svullnad av ansikte eller tunga; rinnsnuva.
  • Under graviditetens sista tre månader.
  • Om du är yngre än 14 år

  Det finns också andra fall när du ska vara extra försiktig med Voltaren 11,6 mg/g Gel. Läs bipacksedeln noggrannt före användning och kontrollera att produkten är lämplig för dig. Tala med läkare eller apotekspersonal om du har några frågor innan du använder Voltaren gel.

Läs verkningsmekanismen för Voltaren diklofenak.

Läs mer

Vad är smärta?

Förstå hur smärta fungerar och de många tänkbara orsakerna till kroppssmärta.

Läs mer

Smärtor och hur de behandlas

Ta reda på hur du bör behandla just din typ av smärta…

Läs mer

Hur funkar Voltaren?

Ta reda på hur Voltaren kan lindra smärta och reducera inflammation.

Läs mer
Voltaren gel 23,2 och 11,6 för utvärtes bruk. Voltaren gel 23,2 och 11,6 för utvärtes bruk.